Co spakowac w gory

Teraz masz czas na osiedlenie się i rozgość się w swoim nowym domu.

Ponieważ Dominikana jest wyspą, to mają własne problemy – niezawodne dostawy energii elektrycznej lub wody nie został jeszcze osiągnięty. Kiedy będzie można wynająć lub kupić mieszkanie lub dom za każdym razem pytać o własnych alternatywnych źródeł: Planta (generator gazu), inversor (zasilanie awaryjne w bateriach – jak UPS) oraz Tinaco (zbiornik wody w górnej części budynku). Gdy zasilanie idzie w dół w ciągu 2-3 godzin, dobrze jest mieć przynajmniej jedną kopię zapasową, aby uruchomić podstawowy (światło, lodówka, TV, itd.).

Wskazówka! Znajdź najbliższy osobą, aby pomóc Ci oferty apratment lub domu, będzie osiągnąć lepsze ceny.

5-te Krok – firmie Business

Czas, aby zakończyć proces pobyt wahają się od 3 – 4 miesiące od chwili składania wniosku. Można wykorzystać ten czas, aby otworzyć lokalną firmą biznesowe dominikanów z rachunku bankowego, uzyskać potrzebnych licencji na specjalnym rodzaju działalności, takich jak import lub eksport leków lub innych produktów kontrolowanych przez państwo.

Czego potrzebujesz, aby otworzyć firmę biznesowych z konta bankowego?

Według nowego prawa gospodarczego Dominikany 2 osób jako właścicieli spółki (wcześniej musiał być siedem osób)

Kopia paszportu lub nowego Dominikany ID „cedula”

Adres pocztowy w Republice Dominikany dla twojej firmy

Etap 6 – naturalizacji (obywatelstwo)

Żyjecie w nowym środowisku i kulturze, masz nowe życie, towarzystwo biznesowe i nowe doświadczenia. Czułeś zakochany w Republice Dominikany i chcesz stać się obywatelem z pełnymi prawami i zalet tego kraju?

Można ubiegać się o obywatelstwo Dominikany zazwyczaj po upływie dwóch lat od uzyskania stałego pobytu w tym kraju, ale istotna zaleta polega na tym, że nie trzeba być fizycznie w kraju przez cały czas.
Artykuł napisany przez: